Salát z polníčku a uzeného tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z polníčku a uzeného tofu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61142 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 ml | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tofu uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 114,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 382,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Mango, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z polníčku a uzeného tofu postup přípravy receptu:
1 | Mango oloupeme, vypeckujeme a polovinu dužiny nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je tyčovým mixerem na pyré (můžeme přilít trochu vody). |
2 | V hrnci přivedeme k varu balsamico s 50g cukru a zvolna vaříme do krémové konzistence. |
3 | V pánvi na rozehřátém olivovém oleji opečeme dokřupava tofu nakrájené na nudličky. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. V míse je smícháme s vinným octem, panenským olivovým olejem a citronovou šťávou. Zálivku mírně osladíme, osolíme a opepříme. |
5 | Zbylé mango nakrájíme na plátky. Omytý polníček přidáme do mísy k zálivce a vše promícháme. |
6 | Na talíře rozložíme vždy kopeček mangové pěny, na něj nakapeme balsamicový dresink a rozetřeme jej špejlí. Na tento podklad dáme trochu polníčku a ozdobíme plátky tofu a manga. |
7 | Salát ihned podáváme. |