Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brusinky sušené |
150 g | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Na roládu | |
---|---|
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Na glazované kedlubny | |
2 ks | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 310,3mg |
Draslík | 946,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 633,7mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Chléb toastový, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Kuře, Sůl, Tymián čerstvý, Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme nádivku. Ze světlého toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, menší cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. V míse promícháme nakrájený chleba, brusinky, petrželovou nať, sůl, pepř, rozšlehané vejce a přimícháme zchladlé podušené žampiony s cibulkou. Nádivku dobře promícháme. |
2 | Omyté kuře vykostíme, pokud nám vykosťování dělá problém, koupíme již vykostěné kuře na roládu. Maso osolíme, opepříme polovinou dávky a na polovinu masa dáme nádivku a dobře srolujeme (začneme od části potřené nádivkou). Alobal potřeme olivovým olejem, na něj položíme roládu, větvičky čerstvého tymiánu, pokapeme zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme a pevně zabalíme do alobalu a po celém obvodu pevně povážeme potravinářským provázkem. |
3 | Roládu pečeme na plechu, který jsme vyložili alobalem v troubě předehřáté na 170 °C. Doba pečení závisí na velikosti rolády, zhruba 45 – 50 minut. |
4 | Upečenou roládu vybalíme opatrně z alobalu. Aby se lépe krájela, nechám ji chvíli odpočinout. |
5 |
|
6 | Během pečení rolády připravíme glazované kedlubny. Kedlubny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uvaříme v osolené vodě (zhruba 4 lžíce si odložíme na podlití). Uvařené plátky kedlubny slijeme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, vsypeme kedlubny, osolíme, opepříme, zalijeme asi 4 lžícemi vody, vmícháme drobně posekanou petrželku a asi 3 – 4 minuty glazujeme. |
7 | Roládu podáváme nakrájenou na plátky s glazovanou kedlubnou. |
Poznámka
Jako příloha se hodí restované brambory.