Recept

Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 61591

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Kaštany jedlé
150 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dlouhozrnná
200 g Slanina anglická
150 ml Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 035kJ
33% Sacharidy 119 g
53% Tuky 40 g
15% Sodík 307 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží postup přípravy receptu:

1

Slupku kaštanů nařízeneme do kříže a 30 minut je vaříme do měkka. Po vychladnutí je oloupeme, smícháme s trochou smetany a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

2

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.

3

Slaninu a cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na výpeku z masa dozlatova. Poté zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a přidáme maso, kaštanové pyre, bobkový list a podusíme 30 minut.

4

Mezitím si uvaříme take rýži.

5

Omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Podáváme posypané libovolnou bylinkou. Voda na vaření rýže - podle návodu na obalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept