Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 61591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
300 g | Kaštany jedlé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
7 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dlouhozrnná |
200 g | Slanina anglická |
150 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 100,8mg |
Draslík | 806,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 35,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kaštany jedlé, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží postup přípravy receptu:
1 | Slupku kaštanů nařízeneme do kříže a 30 minut je vaříme do měkka. Po vychladnutí je oloupeme, smícháme s trochou smetany a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. |
2 | Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou. |
3 | Slaninu a cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na výpeku z masa dozlatova. Poté zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a přidáme maso, kaštanové pyre, bobkový list a podusíme 30 minut. |
4 | Mezitím si uvaříme take rýži. |
5 | Omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Prohřejeme a můžeme podávat. |
Poznámka
Podáváme posypané libovolnou bylinkou. Voda na vaření rýže - podle návodu na obalu.