Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61703

Ingredience

Těsto
75 g Cukr třtinový
1 špetka Hřebíček mletý
1 špetka Kardamom mletý
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
125 g Máslo čerstvé
150 g Pšeničná krupice
150 g Sirup řepný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
Poleva
100 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 410kJ
15% Sacharidy 55 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 26 mg
8% Bílkoviny 5 g

Perníkové tolárky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s krupicí, práškem do pečiva, kořením a špetkou soli. Hnětačem zpracujeme řepný sirup s cukrem a změklým máslem. Směs po lžících vmícháváme do mouky. Vypracované těsto necháme 20 minut odpočinout.

2

Z těsta lžičkou nabíráme malé kousky, které vytvarujeme do kuličky a zploštíme.

3

Tolárky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

4

V misce smícháme moučkový cukr s vodou na mírně tekutou polevu.

5

Tolárky namočíme do poloviny v připravené polevě a necháme okapat na mřížce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept