Čerstvé pečené sardinky s citrónovo-česnekovým dresingem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé pečené sardinky s citrónovo-česnekovým dresingem
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62228 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Salát kadeřavý |
12 ks | Sardinka obecná |
Dresig | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl mořská |
3 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 268,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 188,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Česnek, Citrony, Kapary sterilované, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát kadeřavý, Sardinka obecná, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé pečené sardinky s citrónovo-česnekovým dresingem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé vyčištěné sardinky omyjeme a osušíme a poklademe je do pekáčku. Troubu si předehřejeme na 190°C. |
2 | Připravíme dresing: z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme lístky, posekáme je nadrobno a dáme do větší misky. Omyjeme a osušíme 3 chemicky neošetřené citróny. Ze dvou nastrouháme kůru, kterou si odložíme, pak z těchto citrónů vymačkáme všechnu šťávu k tymiánu. Přidáme kvalitní olej, nadrobno posekané stroužky česneku a kapary, podle chuti osolíme a opepříme. Metličkou dresing důkladně prošleháme. |
3 | Zbývající citrón rozkrojíme na čtvrtky. Omyjeme listy salátu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Na talíře poklademe ozdobně salátové listy a položíme na ně po čtvrtce citrónu. |
4 | Sardinky na pekáči polejeme dresingem a dáme je do středu trouby péct na 25 minut. Když jsou upečené, necháme je 1-2 minuty na pekáči odpočinout, |
5 | Pak na každý talíř se salátem položíme 3 sardinky, posypeme je citrónovou kůrou a hned horké servírujeme. |