Recept

Jarní kuřátko s játrovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62342

Ingredience

1,5 kávová lžička Grilovací koření
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl bylinková
200 ml Voda pitná
Nádivka
1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Kuřecí játra
100 ml Mléko plnotučné
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
3 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Jarní kuřátko s játrovou nádivkou
1 ks Kuřátko jarní

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
11% Sacharidy 40 g
29% Tuky 22 g
8% Sodík 160 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jarní kuřátko s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Horkovzdušnou troubu zapneme na 185°C. Omyté a osušené jarní kuřátko osolíme z vnitřní strany.

2

Připravíme si nádivku: do mísy pokrájíme rohlíky na malé kostičky a zalijeme je mlékem. Omyjeme svazeček petrželky a pokrájíme ji nadrobno. Omytá kuřecí játra naškrabeme nožem. Očištěnou a omytou menší mrkev pokrájíme na kostičky, očištěný malý pórek na kroužky. Z omytého chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme kůru přímo k rohlíkům a přidáme vymačkanou lžíci citrónové šťávy. Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v malé pánvi na másle ji zpěníme. Čerstvá vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Žloutky, játra a všechnu pokrájenou zeleninu s vychladlou cibulkou dáme do mísy k rohlíkům. Směs důkladně promícháme se solí a muškátovým oříškem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do nádivky.

3

Kuře naplníme nádivkou a uzavřeme nerezovou jehlou. Potom celé kuře posypeme grilovacím kořením, položíme do pekáče, podlijeme ho vodou a vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 90 minut. Po 20 minutách na kuře položíme plátky másla, během pečení kuře podléváme výpekem a 1-2x ho otočíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatohněda.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompot nebo čerstvou zeleninu dle vlasního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept