Recept

Papriky plněné rýží a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62354

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Cibule
100 g Mrkev kořen
500 g Paprika bílá
100 g Petržel kořen
1 špetka Petržel nať sušená
100 g Protlak rajčatový sterilovaný
60 g Rýže neloupaná (Natural)
100 g Smetana zakysaná 12%
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
20 g řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 778kJ
14% Sacharidy 51 g
26% Tuky 20 g
24% Sodík 478 mg
28% Bílkoviny 16 g

Papriky plněné rýží a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Předem namočíme rýži.

2

Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.

3

Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.

4

Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.

5

Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).

6

Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.

Poznámka

Voda podle potřeby. Podáváme s brambory, knedlíkem nebo pečivem. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept