Jelení steak s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení steak s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6243 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Brusinky |
20 g | Cukr třtinový |
600 g | Jelení maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 690,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 13,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr třtinový, Jelení maso, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení steak s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu rozporcujeme na 4 plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na suchou rozpálenou pánev, jakmile pustí krev otočíme a opékáme doměkka. |
2 | Mezitím necháme v kastrolu zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a přidáme brusinky. Na mírném ohni za stálého míchání několik minut provaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Odstavíme jakmile začne omáčka houstnout. |
3 | Hotové maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme omáčkou, dozdobíme brusinkami a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo krokety.