Vařená vejce pečená v sekané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce pečená v sekané
Vařená vejce pečená v sekané
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Vařená vejce | |
---|---|
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Sekaná | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
200 g | Hovězí maso mleté |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 400,2mg |
Draslík | 565,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 403,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Hovězí maso mleté, Majoránka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce pečená v sekané postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku s vroucí vodou vložíme 4 vejce a uvaříme je natvrdo (vaříme je 9 minut), pak je ochladíme a oloupeme. Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2 | Připravíme chutnou sekanou: slaninu a očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, slaninu v pánvi vysmažíme téměř na škvarky, přidáme k ní cibuli a zpěníme ji. |
3 | Do mísy s mletým vepřovým a hovězím masem přidáme zpěněnou cibuli i se škvarky ze slaniny, hořčici, jedno čerstvé vejce, sůl, černý pepř, majoránku, přisypeme strouhanku a vše důkladně promícháme. Sekanou necháme chvilku odpočinout. |
4 | Pak masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme placku asi 2cm silnou a do každé zabalíme uvařené vejce. Utvořené masové koule potřeme hořčicí, poklademe je do malého pekáčku, podlijeme je vodou a dáme do trouby upést. Během pečení je 1-2 otočíme a polijeme výpekem. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatohněda. |
Poznámka
K vejcím v sekané podáváme bramborovou kaši nebo šťouchané brambory s kompotem.