Katův šleh - vepřové s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Katův šleh - vepřové s feferonkami
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 19 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62498 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Feferony |
200 g | Lečo sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
3 špetka | Sůl |
300 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 223,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Feferony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Katův šleh - vepřové s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou omytou kotletu bez kosti nakrájíme na tenké nudličky. Očištěný pórek a jarní cibuli s natí pokrájíme na tenké kroužky. Omyté feferonky nakrájíme na malé kousky. |
2 | V dobře rozpáleném woku rozehřejeme olej, na něm krátce za stálého míchání orestujeme nudličky vepřového masa (restujeme 3-5 minut), přidáme pórek s cibulkou, feferonky, společně restujeme další 3-4 minuty. Pak k masu přidáme malou sklenici leča, promícháme a společně vaříme přibližně 8-10 minut. Směs dochutíme solí a pepřem. Pánev odstavíme z plotny, maso se zeleninou necháme 3-5 minut odpočinout, až pak servírujeme. Dobrou Chuť |
Poznámka
Příloha: dušená rýže nebo hranolky.