Houbová smaženice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová smaženice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 625 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 591,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 283,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová smaženice postup přípravy receptu:
1 | Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme. |
2 | Jakmile se voda vydusí a houby změknou, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme dokud se vejce nesrazí. |
3 | Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |