Recept

Mrkvový bramborák s ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62539

Ingredience

160 g Brambory
450 g Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
2 špetka Oregano čerstvé
2 kávová lžička Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Potravinářský škrob
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 špetka Tymián čerstvý
0,8 kávová lžička Vývar zeleninový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
8% Sacharidy 28 g
62% Tuky 47 g
6% Sodík 130 mg
32% Bílkoviny 18 g

Mrkvový bramborák s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mrkev a brambory, očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Nakrájíme na kostičky ovčí sýr, omyjeme bylinky, necháme je okapat a nadrobno nasekáme.

2

Mrkev a brambory smícháme s vejci a škrobem, přidáme ovčí sýr a vše dochutíme solí, pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem. Do směsi přidáme bylinky a řádně promícháme.

3

V teflonové pánvi rozehřejeme olej. Z hmoty vytvarujeme bramboráčky a smažíme je v rozpáleném oleji.

Poznámka

Po usmažení vložíme bramboráčky na chvíli do kuchyňské utěrky, která nasaje přebytečný tuk. Bramboráčky můžeme podávat s česnekovým tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept