Hovězí líčka na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí líčka na červeném víně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
700 g | Hovězí líčka |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
50 g | Vepřové sádlo škvařené |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 550,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí líčka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí líčka na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Líčka nakrájíme na větší kusy, vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme v kastrolu na sádle. |
2 | Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu. Vložíme maso zpět, přidáme nakrájený česnek, bobkový list, kytičku ze snítek bylinek, zalijeme vínem, vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by měla šťávu zahustit. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat do 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a nechat dodusit. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.