Sýrová polévka s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka s krupicí
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6271 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
40 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 36,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40%, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a udusíme na másle. Zalijeme vývarem a vaříme spolu s opraženou krupicí. |
2 | Po 20 minutách varu zašleháme do polévky směs z másla utřeného se žloutky a strouhaným sýrem. |
3 | Polévku už nevaříme, přidáme sekanou petrželovou nať a ihned podáváme. |