Kuřecí domácí tlačenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí domácí tlačenka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62903 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hrášek mražený |
500 g | Kuřecí maso vařené |
1 ks | Mrkev kořen |
200 ml | Voda pitná |
Aspik | |
---|---|
400 ml | Bohatý Bujón Kuřecí |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
33 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 101,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 286,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek mražený, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bohatý Bujón Kuřecí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí domácí tlačenka postup přípravy receptu:
1 | Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu. |
3 | Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky. |
4 | Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce. |