Marinovaná mozzarella s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná mozzarella s rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62969 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 špetka | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
1 špetka | Majoránka čerstvá |
130 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 51,4mg |
Draslík | 361,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Cibule, Mozzarella, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Majoránka čerstvá, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná mozzarella s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Omyjeme bylinky a po okapání je nasekáme najemno. Obložíme lístky bazalky. |
2 | Olivový olej, bazalkový ocet smícháme spolu s citronovou šťávou, okořeníme pepřem, bylinkami, česnekem, cibulí, osolíme. Přidáme tekuté sladidlo dle chuti. Touto směsí polijeme plátky mozzarelly. |
3 | 4 hodiny necháme odkryté v pokojové teplotě. |
4 | Chvíli před podáváním omyjeme dvě velká, masitá rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky. Plátky rajčat podáváme společně s mozzarellou rozložená do vějířku, pokapaná marinádou a dozdobená lístky bazalky. |