Fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Česnek |
66,6 g | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 g | Pepř černý mletý |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
20 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 378,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku. |
3 | Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř. |
4 | Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut. |
5 | Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme. |
6 | Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme. |
7 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: na namočení a uvaření fazolí - dle potřeby
Fazolová polévka - moje oblíbená :-) doporočuji.
Opravdu výborná fazolová polévka, rollce-royce mezi fazolačkami vřele DOPORUČUJI!!!
Fazolovka - klasika mezi polévkami. Když nevíš, co k večeři, tak fazolovou s dobrým chlebem nikdy nic nepokazíš - tedy samozřejmě, když ji jedí i ti ostatní. M.
Domácí fazolová polévka nikdy nezklame - dá se servírovat i jako hlavní chod, takže není třeba vařit další jídlo k obědu.
Fazole jsou výborné jídlo, takže není divu, že je tato Fazolová polévka tak skvělá.