Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 632 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar slepičí |
500 g | Žaludky drůbeží |
100 g | Zelenina kořenová |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 150,1mg |
Draslík | 93,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 166,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar slepičí, Žaludky drůbeží, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a dobře očištěné žaludky povaříme. Odkrájíme tvrdou kůži. Nakrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na sádle. Tu pak přidáme se žaludky do vývaru. Vaříme do změknutí. |
2 | Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zředíme ji vývarem ze žaludků a dobře povaříme. |
3 | Na závěr dochucujeme slepičím vývarem, solí a nakrájenou petrželkou. Žaludky nakrájíme na menší kousky a promícháme v omáčce, aby byly teplé. |
4 | Knedlíčky: |
5 | Nakrájíme si žemle na malé kostičky, pokropíme horkým mlékem, asi 2,5 dl. Přidáme horké sádlo a necháme vše vsáknout, |
6 | Po vychladnutí přidáváme sůl, majoránku, vejce a strouhanku dle potřeby tak, aby se daly tvořit malé kuličky. |
7 | Vkládáme do vařící vody v široké nádobě a vaříme dokud nevyplavou. |
8 | Pak jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda je uvařený. |
9 | Opatrně je scedíme, aby se nám nerozpadly. Dáme na talíř a přidáme žaludky, poléváme omáčkou. |