Recept

Pečené lilky se sýrovou náplní a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63320

Ingredience

1 ks Cibule lahůdková
4 ks Kapusta růžičková
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 ks Lilek
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
180 g Rajčata
4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
20 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
3 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Na potření pekáčku
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na posolení lilků
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 155kJ
9% Sacharidy 33 g
19% Tuky 14 g
28% Sodík 556 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pečené lilky se sýrovou náplní a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Dva lilky (celkem 400g) podélně rozkrojíme, osolíme je a necháme asi 10 minut vypotit. Pak je omyjeme, osušíme a vydlabeme z nich dužinu tak, aby zbyla kůrka s 1.5cm silnou dužinou. Vydlabanou dužinu dáme do mísy, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme k ní prolisované stroužky česneku, sůl, kmín, pepř, olivový olej, drobně pokrájenou omytou petrželku a vše promícháme.

2

Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na kolečka. Krátce povařenou růžičkovou kapustu rozkrájíme na čtvrtky. Sýr Hermelín (nízkotučný) nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata ponoříme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

3

Troubu si předehřejeme na 200°C. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata, růžičkovou kapustu a krátce směs orestujeme. Pánev odstavíme z plotny, zeleninovou směs i s omastkem a sýry přidáme k ochucené lilkové dužině, znovu vše promícháme a případně dochutíme solí. Pak lilky naplníme, pokryjeme je tenkými plátky tvrdého sýra, poklademe je na olejem potřený pekáček a dáme je do středu trouby péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept