Červené zelí s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s brusinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63358 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule červená |
200 ml | Kompot brusinkový |
1 kg | Kysané zelí červené |
3 polévková lžíce | Med včelí |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 61,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Med včelí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kysané zelí červené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, zelí slijeme a překrájíme. |
2 | Slaninu opečeme v silnostěnném kastrole, přidáme cibuli, zarestujeme a vmícháme zelí. Směs osolíme a opepříme. Pod poklicí dusíme zhruba 6 minut, poté vmícháme med a víno a dusíme dalších asi 5 minut. Na závěr přidáme okapané brusinky, chvíli podusíme, poté odstavíme z plotny a pod poklicí necháme asi 10 minut dojít. |