Mexické koule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické koule
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
400 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Rýže Basmati |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Thai Kari - ostrá omáčka |
50 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 888,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 173,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Thai Kari - ostrá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické koule postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve. |
3 | Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji. |
4 | Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům. |
5 | Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut. |
6 | Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou. |