Ovesný knedlík - příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesný knedlík - příloha
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63574 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
240 ml | Mléko odtučněné |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
120 g | Vločky ovesné |
3 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tmavá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 91,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Mléko odtučněné, Petržel - nať, Vločky ovesné, Žemle tmavá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesný knedlík - příloha postup přípravy receptu:
1 | Dobře propláchnuté a scezené vločky dáme do mísy, zalejeme je mlékem a necháme nabobtnat. Očištěnou petrželovou a jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Starší celozrnnou žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na másle ho v teflonové pánvi s cibulkou téměř dozlatova. |
2 | K vločkám přidáme osmažené kostičky žemle s cibulkou, petrželovou nať, sůl, kypřící prášek, vejce a pepř. Těsto znovu vymícháme a pomocí rukou nebo vařečky ho zpracujeme tak, aby se nelepilo. Na mírně pomoučený vál položíme těsto, z něj vytvarujeme podlouhlý knedlík - šišku o průměru přibližně 6-7mm. Ten položíme na obdélník (přibližně 30x20cm) potravinářské fólie a knedlík zabalíme. |
3 | Ve větším kastrólu si přivedeme k varu vodu. Knedlík vložíme do vroucí vody, zmírníme teplotu tak, aby voda mírně bublala. Knedlík vaříme přibližně 16-20 minut. |
4 | Uvařený knedlík vyjmeme z vody, po mírném vychlazení ho rozbalíme, nakrájíme plátky a podáváme jako přílohu. |