Barevná fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevná fazolová polévka
Barevná fazolová polévka
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6383 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
2 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr balkánský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevná fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji nejdřív zprudka, potom mírněji opečeme mrkev, celer, česnek a cibuli na kostičky, osolíme, opepříme a pečeme asi 8 minut. Přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, protlak, oregáno, podlijeme 1,25 l vody a vaříme dokud není zelenina měkká. Potom přidáme do polévky bílé fazole v konzervě, scezené a propláchnuté. |
2 | Prohřejeme a dosolíme dle chuti. |
3 | Posypeme sýrem nasekaným nahrubo, můžeme přidat i trochu čerstvé petrželky. |