Jednoduchý recept

Nakládané zelí - zelný salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63951

Ingredience

12 ks Cibule
2 ks Deko
1 balení Kmín celý
1,5 l Ocet kvasný lihový
60 kostka Sacharin
300 g Sůl
3,5 l Voda pitná
12 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 569kJ
8% Sacharidy 29 g
1% Tuky 1 g
198% Sodík 4 g
10% Bílkoviny 6 g

Nakládané zelí - zelný salát postup přípravy receptu:

1

Zelí očistíme, rozčtvrtíme a najemno nakrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Deko s octem a vodou svaříme, přimícháme sacharin a přecedíme.

3

Nakrouhané zelí promícháme se solí, kmínem a cibulí. (Aby zelí nekvasilo, přimícháme dvě malé lžičky pyrosulfitu.)

4

Směs necháme přikrytou do druhého dne v chladu, poté promícháme a necháme stát do dalšího dne.

5

Další den zelí napěchujeme do lahví a uložíme do chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept