Jablková křenová omáčka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková křenová omáčka se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6433 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
350 g | Jablka |
50 g | Křen |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 158,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková křenová omáčka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jablka a nakrájíme na plátky (bez jader). Necháme krátce podusit s trochou vody, 3 hřebíčky, kouskem citronové kůry a lžicí citronové šťávy. |
2 | Pak jablka prolisujeme, přidáme najemno nastrouhaný křen a vyšlehanou smetanu. |
3 | Vše promícháme a dle potřeby ještě dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí. |
4 | Omáčka se podává jako doplněk k pečeným a vařeným masům, k rybám. |