Krůtí roláda na hroznech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda na hroznech
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64400 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pečené krůtí rolády | |
---|---|
100 g | Hroznové víno |
2 ks | Krůtí stehna |
2 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Šunka uzená |
2 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
100 ml | Víno bílé |
50 ml | Voda pitná |
Bylinková směs | |
50 g | Hroznové víno |
0,5 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Meduňka |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Na ozdobu | |
0,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 59,2mg |
Draslík | 386,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 135,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Krůtí stehna, Mandle, Ořechy vlašské, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Hroznové víno, Pomerančová kůra, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Šunka uzená, Sýr Gran Moravia, Limetková kůra, Meduňka, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí roláda na hroznech postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí stehna vykostíme, zbavíme šlach a maso zešikma seřízneme tak, abychom ze stehen vytvořili 2 velké pláty. Pak je dáme mezi potravinářskou fólii a mírně je rozklepeme hladkou stranou paličky. |
2 | Omyté hroznové víno bez pecek necháme okapat, 1/3 si pokrájíme na tenké plátky. Na potření si připravíme bylinkovou směs: omyjeme a osušíme pomeranč, limetku, snítku šalvěje, meduňky a tymiánu. Z citrusů si nastrouháme kůru do misky (1/2 lžíce odložíme zvlášť). Z bylinek otrháme lístky, posekáme je nadrobno a přidáme je k nastrouhané kůře. Ještě přidáme lžičku pepře 4 barev a promícháme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Maso z každé strany osolíme, potřeme 2/3 směsí z bylinek, pokryjeme je rozkrájeným hroznovým vínem a plátky šunky. Každý plát masa stočíme do tvaru rolády a převážeme je provázkem tak, aby byly dobře uzavřené. Pak zvrchu rolády potřeme zbytkem bylinkové směsí, osolíme a obalíme v hladké mouce. |
4 | V pekáči na plotně rozehřejeme olej, na něm rolády zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Během restování přidáme polovičky oloupaných mandlí a vlašských ořechů. Orestované maso si odložíme na tác, do výpeku přilijeme bílé víno a krátce povaříme. Jakmile se alkohol vyvaří, vrátíme na výpek maso, přidáme zbytek hrozna, pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Rolády pečeme přibližně 45 minut, během pečení je otáčíme a políváme výpekem, pokud je třeba, přilejeme do výpeku vodu. |
5 | Z upečených rolád sejmeme provázky, maso nakrájíme na plátky. Do výpeku zamícháme nastrouhaný sýr a na plotně výpek se sýrem prohřejeme, aby se sýr rozpustil. |
6 | Plátky masa dáme na talíře, přelijeme je výpekem a hned servírujeme. |