Pečený bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený bramborový salát
Pečený bramborový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64425 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1500 g | Brambory rané |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,7mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 58,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory použijeme nové, neloupeme je, pokud jsou velké, rozpůlíme je. |
2 | Promícháme je s olejem, nasekaným rozmarýnem, solí a pečeme 40 minut na 220 °C. |
3 | Ještě horké brambory zastříkneme octem. |
4 | Můžeme podávat horké, teplé nebo studené. |