Fusilli s boby a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s boby a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6444 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
315 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
310 g | Sójové boby |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Fusilli |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 58,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 12,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová kůra, Sójové boby, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s boby a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Použijeme čerstvé nebo zmrazené boby. Vložíme je do vroucí vody, scedíme, vložíme do studené, ihned scedíme, necháme vychladnout a poté oloupeme a uvaříme doměkka. |
2 | Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu bez kůže na malé kousky a společně orestujeme na rozpáleném oleji za stálého míchání cca 8min dozlatova. Zalijeme smetanou, přidáme citronovou kůru, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme boby, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme. |