Jednoduchý recept

Rybí vývar z Trinidadu

  • Jamajka
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64598

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr muscovado
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 ks Limetka
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř bílý
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rum
200 g Rýže Basmati
1 špetka Sůl
200 g Treska filety
30 g Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 433kJ
18% Sacharidy 65 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 135 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rybí vývar z Trinidadu postup přípravy receptu:

1

Z jedné limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, druhou si necháme k podávání.

2

Z obou citronů vymačkáme šťávu.

3

Cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky.

4

Smícháme limetkovou a citronovou šťávu a kůru z limetky a nalijeme do do talíře dostatečně velkého tak, aby se na něj vešly ryby v jedné vrstvě. Poté ryby omočíme z obou stran.

5

Tymián utřeme v hmoždíři se solí a pepřem na pastu. Tou potřeme rybí filety. Přelijeme rumem a otočíme. Necháme hodinu marinovat.

6

Rýži basmati vaříme podle návodu.

7

Cibulové kroužky opékáme na oleji 4-5 minut. Poté přidáme koriandr, utřený česnek, rajčata a cukr a ještě 4 minuty opékáme. Přidáme i rybí filety – bez marinády. Poté zalijeme marinádou a přidáme 3 lžíce vody. 6-8 minut podusíme.

8

Podáváme s rýží a se skrojky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept