Ostrá omáčka z vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá omáčka z vařených brambor
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64690 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 139,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 34,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá omáčka z vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Vařené, ještě horké brambory rozmělníme vidličkou. |
2 | V pánvi na oleji krátce osmahneme nakrájenou feferonku a česnek. |
3 | Oloupanou cibuli najemno nastrouháme a smícháme s bramborami, feferonkou, česnekem a kečupem na hustší omáčku. Podle chuti osolíme a hotovou omáčku necháme v chladu odležet. |
Poznámka
Množství kečupu upravíme podle potřeby. Omáčku podáváme k pokrmům z mletého masa.