Ryzcová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryzcová polévka
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6476 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Ryzce čerstvé |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 16,1mg |
Vláknina | 246,8mg |
Vitamín A | 12,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ryzce čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryzcová polévka postup přípravy receptu:
1 | Ryzce očistíme a nakrájíme. Dáme je vařit do studené vody, přidáme sůl a kmín. Vaříme pozvolna asi hodinu, dokud není vývar oranžový. |
2 | Připravíme si jíšku z mouky a sádla, opražíme dozlatova. |
3 | Scedíme vývar a zahustíme jíškou. Houby jen vyvaříme, ale nejíme! |
Poznámka
Do polévky můžeme zavařit zavářku jako do hovězí polévky. Můžeme do ní přidat brambory nebo osmaženou housku či chléb.