Jednoduchý recept

Biryani s kešu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64878

Ingredience

3 ks Anýz celý
250 g Brambory rané
2 ks Cibule
225 g Hrášek
6 ks Kardamom
65 g Kari pasta
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Květák
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Ořechy Kešu
500 g Rýže Basmati
2 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
10 g Zázvor mletý
250 g Řecký jogurt
2 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 891kJ
21% Sacharidy 76 g
20% Tuky 15 g
8% Sodík 156 mg
26% Bílkoviny 15 g

Biryani s kešu postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme podle návodu.

2

Brambory nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na růžičky.

3

Cibuli rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Smažíme je 8 minut, poté přidáme zázvor a další dvě minuty smažíme. Vmícháme kari pastu a celá koření a po minutě i brambory a květák. Zalijeme vodou a 7 minut dusíme.

4

Vmícháme jogurt, sůl a hrášek.

5

Šafrán smícháme se 3 lžícemi horké vody (například z rýže) a dobře promícháme. Toto přidáme ke slité rýži a dobře promícháme.

6

Kešu opečeme nasucho v pánvi.

7

Do pekáčku dáme šafránovou rýži, na to kari směs, kešu a pečeme 45 minut na 180 °C.

8

Podáváme posypané koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept