Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 480 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami
Celkový čas: | 480 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 450 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65171 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
2 kg | Jehněčí kýta |
250 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Koření ras el hanout |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
400 g | Kuskus |
85 g | Mandle loupané |
3 polévková lžíce | Med včelí |
400 g | Meruňky |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
7 g | Šafrán |
600 g | Šalotka |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
150 ml | Vývar drůbeží |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 225,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kuskus, Med včelí, Meruňky, Šalotka, Skořice mletá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření ras el hanout nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí tažín s meruňkami a šalotkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: Olivový olej vyšleháme se dvěma lžícemi medu, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, zázvorem, koriandrovými semínky a šafránem. |
2 | Jehněčí maso opepříme a potřeme marinádou. Necháme přes noc v lednici. |
3 | Poté maso z marinády vyjmeme, necháme okapat a pečeme přiklopené alobalem 6-7 hodin na 140 °C. Poté okryjeme a slijeme vypečenou šťávu a pečeme na 200 °C. |
4 | K jehněčímu masu přidáme šalotky a pečeme 15 minut. Poté přidáme i meruňky a mandle. |
5 | Slitou vypečenou šťávu vyšleháme s citronovou šťávou, přidáme ras el hanout, zbylý med a vývar a přelijeme tím jehněčí. Pečeme 20 minut. |
6 | Krájíme až po 10 minutách, podáváme s kuskusem, který jsme si připravili podle návodu, a jogurtem. |