Pečené vegetariánský salát s granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vegetariánský salát s granátovým jablkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65186 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Brambory sladké (Batáty) |
2 ks | Cibule |
110 g | Jablko granátové |
1 polévková lžíce | Koření ras el hanout |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | pastiňák |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 838,8mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory sladké (Batáty), Cibule, Jablko granátové, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření ras el hanout nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vegetariánský salát s granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu a batáty oloupeme. Batáty, pastiňák a mrkev nakrájíme na kostky asi 1 cm velké, cibule nakrájíme na měsíčky. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem, zeleninu promícháme s kořením a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 40 minut na 200 °C. Poté necháme 10 minut stranou, aby zelenina vychladla. |
2 | Na talíře rozdělíme podušený špenát a pečenou zeleninu. Vše posypeme semínky z granátového jablka a rozdrobenou fetou. Zakápneme octem a podáváme. |