Rybí filé s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filé nakrájíme na silnější plátky a urovnáme do třílitrové nádoby. Přilijeme vodu, ocet, přidáme pepř, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a podle chuti sůl. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6 minut. Potom filé obrátíme a vaříme ještě 6 minut. |
2 | V jiné nádobě rozehřejeme máslo. Hořčici rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z filé a opatrně smícháme s rozehřátým máslem. Vaříme na plný výkon 2-3 minuty. |
3 | Filé podáváme přelité hořčicovou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.