Jednoduchý recept

Bramborový toč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65695
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
50 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
12% Sacharidy 42 g
11% Tuky 9 g
10% Sodík 209 mg
31% Bílkoviny 18 g

Bramborový toč postup přípravy receptu:

1

300g brambor uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a nastrouháme.

2

Zbylé brambory nevaříme, jen je oškrábeme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme v míse s vařenými bramborami.

3

Přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto.

4

Těsto rozprostřeme do pekáčku vymazaného máslem a povrch poklademe kolečky omytých rajčat.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova.

6

Před koncem pečení rozložíme na rajčata tenké plátky sýra a jen krátce zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept