Bramborový toč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový toč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65695 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
50 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 71,1mg |
Draslík | 914,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 306,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový toč postup přípravy receptu:
1 | 300g brambor uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a nastrouháme. |
2 | Zbylé brambory nevaříme, jen je oškrábeme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme v míse s vařenými bramborami. |
3 | Přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto. |
4 | Těsto rozprostřeme do pekáčku vymazaného máslem a povrch poklademe kolečky omytých rajčat. |
5 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova. |
6 | Před koncem pečení rozložíme na rajčata tenké plátky sýra a jen krátce zapečeme. |