Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 65895
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Brambory vařené
1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
150 g Cukr krupice
0,3 kávová lžička Kmín celý
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
500 g Zelí kysané
Na vaření knedlíků
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,043 kcal
Kilojoule 4 365kJ
34% Sacharidy 121 g
72% Tuky 54 g
37% Sodík 745 mg
28% Bílkoviny 16 g

Plněné knedlíky postup přípravy receptu:

1

Uzenou krkovici vykostíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí (0,25 lžička).

2

Zcezené zelí překrájíme, na jedné lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Na závěr vmícháme cukr, 0,25 lžičky sůl a ocet.

3

Na lžíci oleje zpěníme třetinu cibule, vmícháme krkovici, česnek a chvíli smažíme. Poté maso zasypeme strouhankou, zamícháme a necháme vychladnout.

4

Uvařené, oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, hrubou mouku a zbylou sůl. Vypracujeme vláčné těsto, rozválíme na silnější plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Do středu každého kolečka klademe lžící masovou směs, okraje těsta spojíme a vytvarujeme kulatý knedlík.

5

Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba patnáct minut.

6

V mezičase na zbylém oleji osmažíme poslední cibuli, kterou budeme uvařené knedlíky polévat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept