Kuřecí křidýlka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křidýlka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Kuřecí křídla |
100 ml | Olej rostlinný |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Estragon |
100 ml | Mléko kefírové |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 256,7mg |
Draslík | 576,9mg |
Vláknina | 554,0mg |
Vitamín A | 664,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí křídla, Olej rostlinný, Česnek, Estragon, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křidýlka postup přípravy receptu:
1 | Bylinky posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, citronovou kůru nastrouháme. |
2 | Křidýlka omyjeme, oddělíme poslední díl, který nepoužijeme. |
3 | V míse smícháme kefír s ostatními surovinami na marinádu, ve které ze všech stran obalíme křidýlka. Naskládáme je např. do pekáče, přikryjeme fólií a necháme v lednici přes noc marinovat. |
4 | Do rozpáleného oleje vkládáme marinovaná křidýlka a na mírném plameni smažíme dozlatova. |