Šalvějové pyré ze sladkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalvějové pyré ze sladkých brambor
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66016 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 ks | Brambory sladké (Batáty) |
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 236,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalvějové pyré ze sladkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme na nakrájíme na kostičky. Vaříme je asi 20 minut doměkka. Slijeme je. |
2 | Máslo rozpustíme v rendlíku a poté přidáme nasekanou šalvěj a utřený česnek, aby se rozvoněly. Stačí jim tak minuta smažení. |
3 | Brambory rozmixujeme se směsí šalvěje, smetanou, solí a pepřem. |
4 | Ihned podáváme. |