Vepřový guláš s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš s rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
750 g | Vepřové plíce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 602,9mg |
Draslík | 996,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové plíce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý. |
2 | Zhruba deset minut před koncem dušení přidáme do šťávy čtyři oloupaná a nakrájená rajčata. |
3 | Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme. |
4 | Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny. |