Mozaiková sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozaiková sekaná
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6718 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Kukuřice cukrová |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 kg | Maso mleté - mix |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 192,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 773,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kukuřice cukrová, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozaiková sekaná postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kostičky rohlíky a nasypeme do mísy, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a poté vymačkáme. |
2 | Přidáme k nim masovou směs. |
3 | Oloupeme a na kostičky nakrájíme mrkev, slijeme hrášek a kukuřici a přidáme k sekané. |
4 | Osolíme, opepříme, přidáme vegetu, majoránku, česnek a vejce a promícháme. |
5 | Z masové hmoty uděláme šišku, kterou vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. |
6 | Občas podléváme a pečeme hodinu. |