Sázená vejce se žampionovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce se žampionovou směsí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6954 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Veka |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 496,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce se žampionovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, nakrájíme a osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje. |
2 | Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, dle chuti sůl, pepř, bobkový list a necháme dusit do změknutí rajčat a zhoustnutí. |
3 | V troubě opečeme na sucho plátky veky, potřeme je česnekem a poklademe čerstvě zhotovenými sázenými vejci. |
4 | Na talířích obložíme žampionovou směsí a ozdobíme petrželkou. |