Krupicový knedlík v ubrousku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový knedlík v ubrousku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6988 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
240 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 302,2mg |
Draslík | 124,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicový knedlík v ubrousku postup přípravy receptu:
1 | Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny. |
2 | Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody. |
3 | Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut. |
4 | Podáváme k pečením a ke zvěřině. |