Recept

Krupicový knedlík v ubrousku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6988

Ingredience

1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
0,5 l Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
240 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
25% Sacharidy 89 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 255 mg
40% Bílkoviny 22 g

Krupicový knedlík v ubrousku postup přípravy receptu:

1

Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny.

2

Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody.

3

Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut.

4

Podáváme k pečením a ke zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept