Bramborová polévka s kyselým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s kyselým zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7031 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
5,5 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 699,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s kyselým zelím postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme na menší kousky, zalijeme vodou a přidáme sůl a koření. |
2 | Zvlášť na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru se zelím, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, až jsou zelí i brambory měkké. |
3 | Nakonec do polévky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky (nebo škvarky). |