Jednoduchý recept

Marinované smažené kuře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 7251

Ingredience

1200 g Kuře
1 polévková lžíce Křen
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej stolní
5 špetka Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
150 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,140 kcal
Kilojoule 4 768kJ
6% Sacharidy 20 g
117% Tuky 88 g
25% Sodík 503 mg
111% Bílkoviny 63 g

Marinované smažené kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře vykostíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, vložíme do skleněné nádoby a zalijeme octem. Necháme odležet 3 hodiny a občas obrátíme.

2

Pak maso vyndáme a osušíme. Rozšleháme vejce s olejem, osolíme, opepříme a kousky masa v něm ponoříme.

3

Potom obalíme v mouce, opět namočíme ve vejcích, obalíme ve strouhance a dáme opéct do rozpáleného tuku.

4

Pečeme dozlatova a hotové kousky posypeme strouhaným křenem nebo petrželkou.

Poznámka

K příloze podáváme chřest, květák, růžičkovou kapustu polité máslem nebo artyčoky. Musíme počítat s časem 3 hodin na marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept