Marinované smažené kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované smažené kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
1200 g | Kuře |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
5 špetka | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 384,2mg |
Draslík | 653,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 564,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Kuře, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované smažené kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře vykostíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, vložíme do skleněné nádoby a zalijeme octem. Necháme odležet 3 hodiny a občas obrátíme. |
2 | Pak maso vyndáme a osušíme. Rozšleháme vejce s olejem, osolíme, opepříme a kousky masa v něm ponoříme. |
3 | Potom obalíme v mouce, opět namočíme ve vejcích, obalíme ve strouhance a dáme opéct do rozpáleného tuku. |
4 | Pečeme dozlatova a hotové kousky posypeme strouhaným křenem nebo petrželkou. |
Poznámka
K příloze podáváme chřest, květák, růžičkovou kapustu polité máslem nebo artyčoky. Musíme počítat s časem 3 hodin na marinování.