Zadělávané kuře s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané kuře s hříbky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7279 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 dl | Hovězí vývar základní |
200 g | Hříbky čerstvé |
1200 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 272,5mg |
Draslík | 964,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 836,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané kuře s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly a osolíme. |
2 | Osmahneme na másle dosklovata jemně nakrájenou cibulku, přidáme špetku sladké papriky a zalijeme hovězím vývarem. |
3 | Potom vložíme kuře a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut. |
4 | Jakmile kuře změkne, přendáme je do jiné nádoby a zbytek šťávy zahustíme světlou jíškou. Přilijeme trochu hovězího vývaru, rozmíchanou kyselou smetanu a opět chvilku povaříme. Pak omáčku přecedíme. |
5 | Do hotové omáčky přidáme čerstvé a na másle osmažené hříbky. Necháme kuře v omáčce ještě chvilku povařit. |