Řecký bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký bramborový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7441 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Ančovičky konzervované |
900 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
125 ml | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Máta |
125 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
175 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 72,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Máta, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Doměkka dusíme 10 minut brambory a poté necháme zchladit. |
2 | Šleháme citronovou šťávu, česnek, olej, mátu a oregano, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme. |
3 | Do velké mísy vložíme brambory a velké kusy překrojíme. |
4 | Přidáme polovinu zálivky, promícháme a necháme vychladnout. Brambory nasáknou lépe zálivku, když jsou ještě teplé. |
5 | Přidáme papriku, cibuli, rajčata, sýr feta a olivy a přelijeme zbytkem zálivky. |
6 | Ozdobíme ančovičkami a podáváme chlazené. |